Surówka z Kiszonej Kapusty z Czerwoną Papryką

Smaczna i zdrowa surówka do obiadu, jedna z moich ulubionych, idealnie będzie pasowała do rybki jak i do mięcha.

Składniki:

  • 250 g kapusty kiszonej
  • 1 mała marchewka
  • pół czerwonej papryki
  • pół cebulki
  • garść posiekanego koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki cukru
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Kapustę pokroić drobniej wedle uznania.
  • Marchewkę obrać, wymyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
  • Paprykę wymyć i również zetrzeć na grubych oczkach tarki.
  • Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić wszystko do miski, wlać oliwę, wsypać cukier, sól i pieprz do smaku, wymieszać i surówka gotowa.      
Tagi:
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments