Snickers Bez Pieczenia

Ciasto jest bardzo proste do zrobienia,smakuje dużym i małym, jedyny minus jest taki,że musi swoje odstać w lodówce przed krojeniem i oczywiście bardzo szybko znika z talerza, także polecam od razu zrobić z podwójnej porcji. Ciacho to robiłam już jakiś czas temu, na prośbę chłopaków zrobiłam ponownie.

Składniki:

Masa Budyniowa:

  • 650 ml mleka
  • 2 paczki budyniu śmietankowego
  • pół szkl.cukru pudru
  • 100 g masła

Masa Krówkowa:

  • ok.250 g masy kajmakowej
  • 100 g masła
  • 80 g orzeszków ziemnych solonych

Dodatkowo:

  • 2 paczki herbatników po 220 g
  • 100 g czekolady
  • 5 łyżek śmietanki kremówki 30-36 %

Przygotowanie:

  • Mleko wlać do garnka,odlać 3/4 szkl.do rozmieszania proszku budyniowego z cukrem pudrem. Mleko w garnku zagotować razem z masłem,następnie ugotować budyń.
  • Masę krówkową podgrzać z masłem i wrzucić orzeszki.
  • Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie blaszki ułożyć herbatniki, wylać połowę budyniu, ułożyć drugą warstwę herbatników, masa krówkowa, i znowu herbatniki, budyń, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki i na koniec polewa czekoladowa.
  • Polewa to czekolada roztopiona w ciepłej śmietance kremówce, rozsmarować na herbatnikach i posypać orzeszkami.
  • Chłodzimy w lodówce przez całą noc, żeby dobrze ściągnęło i ładnie się kroiło, ale kto by tyle czekał 😉

Tagi:
Subscribe
Powiadom o
guest
23 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
iza
11 miesięcy temu

super!!! takie ciasta lubię

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  iza

Ja tak od święta,ale chłopaki u mnie to przepadają 🙂

Kamila
11 miesięcy temu

Ciasta bez pieczenia są najlepsze 🙂

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Kamila

Postaram się w tym roku więcej takich ciach wrzucić 😉 Pozdrawiam

Sikorkowe Pasje
11 miesięcy temu

Mniam, pychotka. W nocy się śpi, to można poczekać 😉
Nie mam daru do ciast. Jedno jedyne jakie robię to keksa bananowego na mój sposób przerobione.
Ciasta to nie mój konik.

Słodko Słodka
11 miesięcy temu

U mnie to nawet w nocy zaglądają do lodówki 😉 a mąż to się pyta czy można już he he, ja kiedyś to nawet nie wiedziałam jak biszkopt upiec, samo jakoś wszystko przyszło.

Małgorzata
11 miesięcy temu

Milion kalorii, ale z pewnością to musi być niebiańsko pyszne!!! Jadłabym oj jadła choć nie mogę 😀

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Małgorzata

Małgosiu od czasu do czasu można zgrzeszyć,nawet wskazane 😉 Pozdrawiam

Kasia
11 miesięcy temu

O nie!!! Aż mi ślina pociekła! A przecież nie przepadam za słodyczami 🙂 Długo musi tężeć w lodówce? bo jak za długo, to w domu dojdzie do starć … 😉

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Kasia

Najlepiej całą noc he he,ale powiem Ci,że u nas to tylko mąż podchodzi i się pyta przy lodówce czy już można he he

Agnieszka
Agnieszka
11 miesięcy temu

jaki rozmiar blachy?

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Agnieszka

24×24 polecam z podwójnej porcji trzasnąć na większej blaszce,bo szybko znika 😉

Di bloguje
11 miesięcy temu

Pyszności!

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Di bloguje

Dzięki :*)

Okiem Blondynki by McBlondi
11 miesięcy temu

Jak ja uwielbiam masę krówkową <3 To ciasto, musi być przepyszne 🙂 Z chęcią kiedyś wypróbuję, bo takie proste przepisy, w dodatku bez pieczenia, są zawsze mile widziane 😀
Będę tylko musiała wykombinować sobie jakieś kruche ciasto na spód, bo ciężko dostać bezglutenowe herbatniki 😉

Słodko Słodka
11 miesięcy temu

Z taki kruchym ciastem to w ogóle będzie petarda 😉

Zufi.pl
11 miesięcy temu

Boję się tutaj zaglądać. Od razu robię się głodna xD Wracając jednak do przepisu, muszę pogrzebać w czeluściach moich przepisów, bo wydaje mi się, że mam podobny. W każdym razie, ciasta, których nie trzeba piec, są najlepsze. Odpowiednia wersja dla takich jak ja – leniwców 😊

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Zufi.pl

Poczekaj aż wróci mój aparat z naprawy 😉 jak wystartuje do kuchni he he,póki co trochę staroci muszę puścić 😉

Ola
Ola
11 miesięcy temu

A masę budyniową kładziemy na herbatniki jeszcze ciepłą, czy trzeba poczekać aż ostygnie? To samo z masą krówkową?

Słodko Słodka
11 miesięcy temu
Reply to  Ola

Najlepiej ciepłą,żeby herbatniki ładnie się skleiły.Pozdrawiam

Katarzyna
11 miesięcy temu

lubię to!

Katarzyna
11 miesięcy temu

lubię robić ciasta bez pieczenia. Zawsze myślę, że robi się je o wiele szybciej niż te pieczone .

Julia
Julia
3 miesięcy temu

Ciasto w smaku wyszło dobre, ale udało się dzięki kilku modyfikacjom. Zamiast połowy puszki masy krówkowej polecam całą i więcej orzeszków, aby wystarczyło na 2 warstwy. Krem budyniowy był rzadki, musiałam ratować mąką ziemniaczaną, następnym razem zrobię z innego przepisu. Herbatników zabrakło, dobrze, że miałam w domu jakieś pozostałe. Ale fakt – ciasto szybko zniknęło i zebrałam pochwały 🙂