1,1K
Proste i smaczne babeczki marmurkowe, które w całości zrobił najmłodszy w rodzinie. Garnie się ten mój przedszkolak do kuchni coraz bardziej.
Składniki:
12 szt.
Suche:
280 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
110 g cukru brązowego
paczka cukru waniliowego
Mokre:
2 jajka L
1 szkl.mleka
6 łyżek oleju
Dodatkowo:
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki odmierzyć i wymieszać w jednej misce,a w drugiej zmiksować mokre.
Do składników mokrych stopniowo dosypywać suche i mieszać trzepaczką rózgową.
Ciasto podzielić na 2 równe części i do jednej przesiać przez sitko kakao i dokładnie wymieszać do połączenia.
Ciasto nakładać łyżką na przemian raz ciemne,raz jasne do papilotek papierowych,lub foremek silikonowych.
Piec w 190 C ok.25 min.do suchego patyczka.
Gotowe posypać cukrem pudrem lub przygotować ulubioną polewę,mój syn wcina bez niczego.
Asiu same pyszności
Piekę podobne, pyszne są:)
mniammm lubię takie muffinki
Jakie apetyczne babeczki!
piękne! I pomocnika na zdjęciu widzę :*
Super ;-D
Ja zrobiłam i przepis totalnie nie udany 🙁