Proste i smaczne babeczki marmurkowe, które w całości zrobił najmłodszy w rodzinie. Garnie się ten mój przedszkolak do kuchni coraz bardziej.
 Składniki:
12 szt.
Suche:
280 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
110 g cukru brązowego
paczka cukru waniliowego
Mokre:
2 jajka L
1 szkl.mleka
6 łyżek oleju
Dodatkowo:
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
 Wszystkie suche składniki odmierzyć i wymieszać w jednej misce,a w drugiej zmiksować mokre.
Do składników mokrych stopniowo dosypywać suche i mieszać trzepaczką rózgową.
Ciasto podzielić na 2 równe części i do jednej przesiać przez sitko kakao i dokładnie wymieszać do połączenia.
Ciasto nakładać łyżką na przemian raz ciemne,raz jasne do papilotek papierowych,lub foremek silikonowych.
Piec w 190 C ok.25 min.do suchego patyczka.
Gotowe posypać cukrem pudrem lub przygotować ulubioną polewę,mój syn wcina bez niczego. 
Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Teresa.mojewyroby
1 rok temu

Asiu same pyszności

natalia20041989
1 rok temu

Piekę podobne, pyszne są:)

Izaa
1 rok temu

mniammm lubię takie muffinki

Di bloguje
1 rok temu

Jakie apetyczne babeczki!

Pieprzyć z fantazją

piękne! I pomocnika na zdjęciu widzę :*

bryssska-Katarzyna Młynarczyk

Super ;-D

Zuzanna
Zuzanna
8 miesięcy temu

Ja zrobiłam i przepis totalnie nie udany 🙁