Drobiowe Kotleciki Szu Szu.

Słodko Słodka
5 komentarzy
Smaczniutkie kotleciki, na które trafiłam u Kulinarnej Wioli, kotleciki godne polecenia,marynata robi swoje.
 
 
Składniki:
 
600 g pierś z kurczaka
 
Marynata:
 
3 żółtka(białka można wykorzystać do Bezy)
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki kwaśnej śmietany
2,3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
1 łyżeczka soli z lekką górką
pieprz do smaku
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
 
Dodatkowo:
 
olej do smażenia
 
 
Przygotowanie:
 
Piersi z kurczaka,umyć,osuszyć i pokroić na mniejsze skośne kawałki.
 
 
Przygotować marynatę,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do miseczki,dodać żółtka,śmietanę i olej,dodać przyprawy wymieszać,na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową tak,żeby nie było grudek.
Gotową marynatę przelać do pojemnika z przykrywką,wrzucić plastry mięsa i dobrze wymieszać,żeby każdy kawałek mięsa był w marynacie,
 
 
następnie zamykamy pojemnik i wkładamy do lodówki na godz.lub dłużej,u mnie stał 3 godz.
Smażyć kotleciki na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu,do zarumienienia,
 
 
podawać z ulubionymi dodatkami. 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
5 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Unknown

Robiłam je są pyszne

Unknown

Super.

Unknown

Chetnie je zrobię wyglądają smacznie.

Unknown

Pyszne dzisiaj były na obiadek 😉

Unknown

Robiłam kotleciki są bardzo smaczne