Gofry Twarogowe

Słodko Słodka
7 komentarzy

Pyszne chrupiące i sycące gofry, takie śniadania lubimy najbardziej 🙂 Często je robię w weekendy.

 Składniki:

12 okienek

  • 100 g cukru kryształu lub innego słodzidła
  • 2 jajka L
  • szczypta soli
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 100 ml oleju
  • 400 ml mleka
  • 270 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • cukier puder
  • ulubione owoce

Przygotowanie:

  • Do miski wsypać cukier, wbić jajka ze szczyptą soli, wrzucić pokruszoną kostkę twarogu i użyć blendera, żeby ciasto było gładkie.
  • Wlać olej, wymieszać trzepaczką rózgową, wlać mleko również wymieszać i na końcu przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszać.
  • Piec na rozgrzanej gofrownicy w zależności od mocy 4-6 min.
  • Gotowe posypać cukrem pudrem, podawać z ulubionymi owocami.  
  • Do ciasta razem z cukrem można wsypać cukier waniliowy.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Aga

Muszę wypróbować. Wyglądają pysznie 😊

Izaa

i ja też zapisuję przepis do wypróbowania

megii013

I nie są surowe z tym twarogiem. Ciekawa jestem smaku😀

Pyszności ;-D

DomologiaStosowana

Bardzo ciekawy przepis. Muszę wypróbować w weekend. 🙂 Fajny pomysł na sobotnie śniadanie.

Beata

Są przepyszne 😊 jak dla mnie wystarczająco słodkie i nie musiałam pudrem posypywać na wierzchu. Nastepnym razem spróbuję dodać ciut mniej cukru do ciasta.