1,7K
Pyszne chrupiące i sycące gofry, takie śniadania lubimy najbardziej 🙂 Często je robię w weekendy.
Składniki:
12 okienek
- 100 g cukru kryształu lub innego słodzidła
- 2 jajka L
- szczypta soli
- 250 g twarogu półtłustego
- 100 ml oleju
- 400 ml mleka
- 270 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
- cukier puder
- ulubione owoce
Przygotowanie:
- Do miski wsypać cukier, wbić jajka ze szczyptą soli, wrzucić pokruszoną kostkę twarogu i użyć blendera, żeby ciasto było gładkie.
- Wlać olej, wymieszać trzepaczką rózgową, wlać mleko również wymieszać i na końcu przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszać.
- Piec na rozgrzanej gofrownicy w zależności od mocy 4-6 min.
- Gotowe posypać cukrem pudrem, podawać z ulubionymi owocami.
- Do ciasta razem z cukrem można wsypać cukier waniliowy.
Muszę wypróbować. Wyglądają pysznie 😊
i ja też zapisuję przepis do wypróbowania
I nie są surowe z tym twarogiem. Ciekawa jestem smaku😀
Nie są surowe,wstawiam sprawdzone przepisy.
Pyszności ;-D
Bardzo ciekawy przepis. Muszę wypróbować w weekend. 🙂 Fajny pomysł na sobotnie śniadanie.
Są przepyszne 😊 jak dla mnie wystarczająco słodkie i nie musiałam pudrem posypywać na wierzchu. Nastepnym razem spróbuję dodać ciut mniej cukru do ciasta.