Hit grup kulinarnych gdzie nie spojrzę, tam widzę pięknie podaną kawę po koreańsku, nie jestem kawoszem,nigdy nie nauczyłam się pić kawy, ale ta kawa mnie skusiła i przygotowałam swoją wersje deserową na kawie ince, a kawosze oczywiście robią na swojej ulubionej kawie rozpuszczalnej. Nie potrzeba ekspresu, wystarczy zwykły mikser, ma urok ta kawa. Dla mnie rewelacja, fantastyczna, jak z najlepszej kawiarni, pyszna puszysta,karmelowa pianka…
Składniki:
2 szklanki
- 4 łyżki kawy inki lub 2 kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki cukru trzcinowego lub kryształu
- 4 łyżki ciepłej wody
- 2 szkl. mleka u mnie ciepłe, ale w oryginale podaje się zimne
Przygotowanie:
- Do miski wsypać kawę, cukier, wlać ciepłą wodę i ubijać na najwyższych obrotach miksera do rozpuszczenia się cukru, i uzyskania puszystej pianki.
- Do szklanek przelać ciepłe mleko, i na wierzch nałożyć piankę kawową, można to zrobić łyżką, lub użyć rękawa cukierniczego.
- Wierz można posypać tartą gorzką czekoladą.
- Smacznego 🙂
Wygląda bosko 🙂 czy ona jest gęsta ta kawa? bo trochę wygląda jak deser 🙂
Pianka jest gęsta,dla mnie to kawa taka bardziej deserowa u mnie wersja z inką,bo nie nauczyłam się pić zwykłej 😉 ogólnie jak wymieszasz całość w szklance pijesz z wąsem 😉
Uwielbiam kawę i co jakiś czas kupuję nowe smaki w sklepie z kawą i herbatą. Najbardziej lubię kawę, która nie jest mocno kwaśna.
Ze mnie słaby kawosz, nigdy nie nauczyłam się pić kawy ani palić 😉 ale taka deserowa kawa mi smakuje 🙂 Pozdrawiam
Przepadam za kawą Dalgona!
Robiłam. Jest pyszna 🙂
Ja to tylko taką deserową od czasu do czasu lubię wypić, bo tak ogólnie to słaby ze mnie kawosz 🙂