584
Pożywne i bardzo smaczne danie,szybkie do przygotowania.
Składniki:
4 porcje
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka musztardy
2 łyżeczki przyprawy orientalnej do kurczaka
pół łyżeczki curry
3 łyżki oleju
3 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
opakowanie mrożonych warzyw po chińsku
olej do smażenia
ryż lub makaron
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka umyć,osuszyć następnie każdą połówkę przeciąć wzdłuż na pół,w paseczki i pokroić w kosteczkę.
Wrzucić do miski,wlać olej,wrzucić musztardę,przyprawę orientalną oraz curry,całość dobrze wymieszać,przykryć miseczkę folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godz.lub na całą noc w zależności od tego ile mamy czasu.
Wrzucić do miski,wlać olej,wrzucić musztardę,przyprawę orientalną oraz curry,całość dobrze wymieszać,przykryć miseczkę folią spożywczą i wstawić do lodówki na parę godz.lub na całą noc w zależności od tego ile mamy czasu.
Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy piersi z kurczaka,obsmażamy z obu stron do miękkości,następnie wsypujemy mieszankę warzyw po chińsku,całość dokładnie mieszamy i przykrywamy dekielkiem,dusimy do miękkości warzyw i odparowania wody,na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Ryż lub makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć porcję ryżu oraz porcję kurczaka z warzywami.
ale pyszne danie; dawno nic nie robiłam z takiej kuchni
Asiu jak zawsze masz fajne pomysły
Teresko to tak na szybkiego było 😉 Pozdrawiam
Pyszny ;-D
pyszny obiadek 🙂