1,3K
Szybki do przygotowania deser, równie szybko znika 😉 Morele można zamienić na dowolne ulubione owoce, takie desery są idealne na letnie dni, ale i również gdy nie chce nam się akurat nic piec. Prosto, szybko i smacznie.
Składniki:
3 pucharki
- 400 g jogurtu morelowego
- 250 g twarogu 3-krotnie mielonego
- mały cukier waniliowy
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- kilka moreli
Przygotowanie:
- Żelatynę zalać 1/3 szkl. zimnej wody i odstawić na 10 min. do napęcznienia.
- Jogurt wymieszać z twarogiem i cukrem waniliowym, można użyć blendera, lub rozgnieść twaróg widelcem.
- Żelatynę wrzucić na kilka sekund do mikrofali, żeby była płynna. Następnie wlać do żelatyny łyżkę masy jogurtowej, szybko wymieszać i wlać do reszty masy. Wymieszać do połączenia i przelać do pucharków.
- Pucharki wstawić do lodówki.
- Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, do letniej galaretki wrzucić mus z moreli (morele pokroić na mniejsze kawałki i przy użyciu blendera zrobić mus).
- Gdy galaretka z morelami zacznie ściągać, wylać ją do pucharków na ściągniętą masę jogurtowo-twarogową.
- Na górze ułożyć plasterki moreli, zetrzeć kosteczkę białej czekolady i przystroić miętą.
Sicuramente un dessert buonissim o.
Buona giornata
wygląda smakowicie 🙂
Pyszności !
Pozdrawiam
Cudowny deser! <3 Niebo dla podniebienia 😀
Uwielbiam takie lekkie owocowe desery <3 Świetny pomysł!
Prawdziwa pychotka, nic dziwnego, że szybko znika 🙂
deserek zachwyca i smakiem i kolorem 🙂
pyszna propozycja 😉
świetny deserek
Cudnie ci wyszedł ;-D
Pyszny deserek 🙂
niebo w gębie!