Odwrócone Muffiny Grzybki z Oreo i Czekoladą.

Słodko Słodka
0 komentarze


Do szklaneczki ciepłego mleka polecają się szybkie a jakże smaczne muffiny,przygotujesz je w 20 minut bez użycia miksera.

Składniki:
12 ciasteczek oreo
12 kostek białej czekolady
175 g mąki pszennej
160 g cukru
50 g kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
150 ml mleka
80 g roztopionego masła

Przygotowanie:
Mąkę,kakao,proszek przesiać przez sitko,wsypać cukier i wymieszać łyżką,następnie wlać mleko,roztopione i przestudzone masło,oraz roztrzepane jajka,wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową.

Blaszkę do muffinek możecie wyłożyć papilotkami lub przesmarować olejem i do tak przygotowanej blaszki wkładać po jednym ciastku oreo na dno

na każde ciastko wylewamy po łyżce ciasta i wtykamy kostkę białej czekolady

na czekoladę wylewamy ponownie po łyżce ciasta

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 15 min.
Po upieczeniu odwracamy do góry nogami i podajemy ze szklanką ciepłego mleka,taka wieczorna zachciewajka 😉



 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments