Pączki z piekarnika :-)

Słodko Słodka
12 komentarzy
Wersja dla tych,którzy się boją,że pączki pójdą im w boczki 😉

Składniki:



1 kg mąki



100 g drożdży – kostka


2 jajka L

1/2 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki ciepłego mleka
ok.1/2 szklanki oleju
marmolada różana,budyń,czekolada co lubicie
cukier puder do posypania pączków

Sposób przygotowania:

W 1/2 szklanki ciepłego mleka i w 2 łyżkach cukru rozpuścić drożdże,odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce,przykryć ściereczką.

Mąkę przesiać,wsypać cukier,dodać rozkłócone jajka,wyrośnięte drożdże,pozostałe mleko i olej,wyrobić gładkie ciasto.Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok.godzinę.

Z wyrośniętej masy odrywać po kawałku ciasta,lub ciasto rozwałkować delikatnie na grubość 3 cm i wykrawać kółeczka szklanką. Na blachę rozłożyć papier do pieczenia i wykrawać kółeczka,odstawić jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia.

Pączki piec w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu nadziać czym lubicie posypać cukrem pudrem,lub polukrować:-)

Smacznego:-)

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
12 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Madlene P

Takich z piekarnika jeszcze nie jadłam ale wyglądają równie smakowicie, jak te tradycyjne 🙂

Anonimowy

Witam , a ile sztuk pączków wychodzi z tego przepisu ? 🙂

Anonimowy

Witam.A można przed pieczeniem nadziać?

Unknown

Piec w temperaturze 180 stopni, ale z termoobiegiem czy grzanie góra dół??:) pozdrawiam.

Unknown

Ma się rozumieć że z tych składników wyjdzie około 15-18 sztuk

Anonimowy

Paczki pychotka nadziewalam przed pieczeniem wyszly rewelacja dzieci nie umia sie najesc

Małgosia

Jakie są? Lekkie i puszyste czy raczej zbite? Mają normalny smak pączków? 😊😆😋
P.S. Chlebek robiłam i wyszedł wspanialy, więc na pączki też się zamierzam 😊

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies