Mięso umyć,osuszyć,pokroić w kosteczkę,doprawić solą i pieprzem,wsypać przyprawę do dań orientalnych,całość wymieszać.
Mięso obtoczyć w mące,następnie wrzucić na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy i podsmażyć chwilę na średnim ogniu,wlać bulion oraz wsypać groszek z marchewką,wymieszać i gotować ok.10 min.
Wlać śmietankę,sok z cytryny i gotować na średnim ogniu,aż sos zgęstnieje,mieszając co chwilę,doprawić solą,pieprzem oraz słodką papryką,posypać natką pietruszki i gotowe.
737
Szybkie, smaczne i sycące danie, można podawać z ryżem, kaszą, makaronem i oczywiście ziemniakami.Potrawka z piersi kurczaka z groszkiem i marchewką to błyskawiczne danie z małym nakładem pracy.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
300 g mrożonej marchewki z groszkiem
1 szkl.bulionu drobiowego
3/4 szkl.śmietanki 30 %
sól i pieprz do smaku
pół łyżeczki przyprawy do dań orientalnych
pół łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżka soku z cytryny
Dodatkowo:
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa
natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Bardzo lubię takie dania☺
Bom aspecto, parece delicioso. Feliz semana.
Gracias 🙂 :*)
przepyszne danie
Zrobiłam dzis na obiad. Dzięki za przepis bo nie miałam pomysłu 😊 Bardzo dobre. Polecam 😊