Racuchy z Jabłkami na Kefirze.

Słodko Słodka
2 komentarze

Babcine Racuszki.

Składniki:
18 szt.
1,5 szkl.kefiru
2 szkl.mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli
2 łyżki cukru trzcinowego
1 cukier waniliowy
3 jabłka
Przygotowanie:
Do miski wbić jajka,wsypać szczyptę soli,wlać kefir i wymieszać trzepaczką rózgową,wsypać cukry,przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,całość wymieszać.
Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce,na grubych oczkach,

następnie wrzucić do ciasta,wymieszać dokładnie i smażyć na średnim ogniu,

na oleju z obu stron na rumiano.

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

bardzo lubię takie placuszki

Teresa S

Takich jeszcze nie robiłam

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies