4,9K
Lekkie Racuszki Twarogowe,dzieci je Uwielbiają a i Dorośli nie pogardzą 😉
Składniki:
15 szt.
250 g twarogu półtłustego
2 jajka L
1 szkl.mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
pół szkl.kefiru
Przygotowanie:
Twaróg przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem,wbić jajka,wsypać cukier waniliowy i wlać kefir,całość wymieszać widelcem,następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników trzepaczką rózgową.
Smażyć na oleju z obu stron na rumiano,
u nas jemy posypane cukrem pudrem lub posmarowane domową konfiturą z dodatkiem świeżych owoców.
Super!
Placuszki wszelakie sa idealne na lato!
🙂
Wyglądają pysznie , dziękuję za przepis.