Lekkie Racuszki Twarogowe,dzieci je Uwielbiają a i Dorośli nie pogardzą 😉

Składniki:
 15 szt.

250 g twarogu półtłustego
2 jajka L
1 szkl.mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
pół szkl.kefiru 
Przygotowanie:
Twaróg przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem,wbić jajka,wsypać cukier waniliowy i wlać kefir,całość wymieszać widelcem,następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników trzepaczką rózgową.

Smażyć na oleju z obu stron na rumiano,

u nas jemy posypane cukrem pudrem lub posmarowane domową konfiturą z dodatkiem świeżych owoców.

 
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
kasia
2 lat temu

Super!
Placuszki wszelakie sa idealne na lato!
🙂

Unknown
2 lat temu

Wyglądają pysznie , dziękuję za przepis.