Schab Nadziewany Boczkiem i Cebulą na Kapuście.

Słodko Słodka
2 komentarze
Propozycja obiadowa,danie jest mało wymagające,piecze się w piekarniku.Polecam 🙂
Składniki:
schab wieprzowy 1-1,200 kg 
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki majeranku 
ulubione przyprawy do wieprzowiny
3 ząbki czosnku
300 g boczku
2 cebule
500 g kapusty kiszonej
3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Schab pokroić w paski,ale nie do końca tak do 34 głębokości,tworząc harmonijkę.
Olej wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem,natrzeć dokładnie mięso.
Boczek pokroić w plastry,cebulę obrać,umyć i również pokroić w plastry.
W każde nacięcie wkładamy plaster boczku i 2 plastry cebuli,mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego,obkładamy boki kapustą kiszoną,
przykrywamy całość folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 C,pieczemy 1,5 godz.pod przykryciem,następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 15 min.
Przygotowanie krok po kroku ze strony Pyszności.
Smacznego.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

bardzo apetycznie wygląda

Patrycja

Świetna propozycja, zwłaszcza dla facetów 🙂