Śniadaniowe Gofry z Twarogiem i Jabłkiem.

Słodko Słodka
1 komentarze
Gofry te powstały pod mojego synka,śniadanie rzecz święta 😉
 Składniki:
12 kwadracików
110 g twarogu półtłustego z kostki
200 ml kefiru
2,5 łyżki cukru trzcinowego
2 jajka L
2 średnie jabłka 
7 łyżek mąki pszennej takich z czubkiem
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon na czubku łyżeczki
Dodatkowo:
masło do posmarowania gofrownicy
cukier puder plus cynamon do posypania gofrów
Przygotowanie:
Twaróg wrzucić do miski i rozgnieść widelcem,wlać kefir,wbić jajka,wsypać cukier i wymieszać,następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,oraz cynamon dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników,na końcu wrzucić,wymyte i obrane ze skórki jabłka,starte na tarce-na dużych oczkach,całość jeszcze raz wymieszać.
Smażymy w rozgrzanej gofrownicy,smarujemy masłem i wykładamy łyżką do lodów na każdy mały kwadracik 1 łyżkę ciasta.
Smażymy 3-6 min.do zarumienienia z obu stron.
Podajemy posypane cukrem pudrem z cynamonem.Gofry te są smaczne na ciepło jak i na zimno.





 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
babeczka35

Pyszne gofry 🙂 Mniam 🙂