Idealny dodatek,do mięs,ryb,jajek,zapiekanek,wszelakich swojskich fast foodów,oraz pieczonych ziemniaczków z piekarnika 🙂
 Składniki:
2 łyżki ketchupu pikantnego
5 łyżek majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1,5 łyżeczki cukru
1 łyżka octu jabłkowego
pół cebuli białej drobno pokrojonej
1 ogórek konserwowy 
sól i pieprz młotkowany z kolendrą
 
Przygotowanie:
 
Ogórka zetrzeć na drobnych oczkach tarki,cebulkę posiekać w drobną kosteczkę,dodać resztę składników,dokładnie całość wymieszać i odstawić do lodówki,żeby sos się przegryzł.
Sosik podałam do ziemniaków z piekarnika i nóżek z kurczaka w przyprawie ziołowej.
Test dania z serwisu Przyślij Przepis:
 
 
 
 
Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Giancarlo
2 lat temu

Adoro le cosce di pollo.
Buona serata

Pieprzyć z fantazją

w sobotę jak pogoda dopisze ostatni grill w tym roku. Chętnie wypróbuję Twój sos, bo brzmi smakowicie 🙂

Izaa
2 lat temu

o własnie i ja muszę taki sosik zrobić

Justyna
2 lat temu

Z takimi pieczonymi ziemniaki musi smakować cudownie 🙂

Klaudia Jaroszewska - Koci Punkt Widzenia

uwielbiam ten sos, ale robię go trochę inaczej niż ty 🙂

napiecyku
2 lat temu

Bardzo ciekawie, dobrałaś składniki do tego sosu 🙂