Idealny dodatek,do mięs,ryb,jajek,zapiekanek,wszelakich swojskich fast foodów,oraz pieczonych ziemniaczków z piekarnika 🙂
Składniki:
2 łyżki ketchupu pikantnego
5 łyżek majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1,5 łyżeczki cukru
1 łyżka octu jabłkowego
pół cebuli białej drobno pokrojonej
1 ogórek konserwowy
sól i pieprz młotkowany z kolendrą
Przygotowanie:
Ogórka zetrzeć na drobnych oczkach tarki,cebulkę posiekać w drobną kosteczkę,dodać resztę składników,dokładnie całość wymieszać i odstawić do lodówki,żeby sos się przegryzł.
Sosik podałam do ziemniaków z piekarnika i nóżek z kurczaka w przyprawie ziołowej.
Test dania z serwisu Przyślij Przepis:
Adoro le cosce di pollo.
Buona serata
w sobotę jak pogoda dopisze ostatni grill w tym roku. Chętnie wypróbuję Twój sos, bo brzmi smakowicie 🙂
o własnie i ja muszę taki sosik zrobić
Z takimi pieczonymi ziemniaki musi smakować cudownie 🙂
uwielbiam ten sos, ale robię go trochę inaczej niż ty 🙂
Bardzo ciekawie, dobrałaś składniki do tego sosu 🙂