Lody świderki – jak kręcić lody amerykańskie

Materiał zewnętrzny
2 komentarze

Jak zrobić lody świderki, by uzyskać pożądaną konsystencję, wygląd (a zwłaszcza jakże ważną w lodach amerykańskich wysokość!) i smak? Wystarczy postawić na odpowiedni rodzaj mieszanki do lodów. Poznaj 5 cech, którymi powinny charakteryzować się lody w proszku i wybierz odpowiedni produkt dla Twojej lodziarni!

Lody świderki – jakie powinny być idealne świderki

Lody amerykańskie – czyli świderki – są wysokie i twarde. Ich zwarta konsystencja pozwala lodom formować się w kształt wysokiego świdra. Lody świderki są bardziej zmrożone od lodów włoskich, które należą do lodów o delikatnej i napowietrzonej strukturze. Dzięki temu przez długi czas pozostają odporne na topnienie. Można je serwować w jednym smaku lub jako miks dwóch smaków.

Lody w proszku – dlaczego warto postawić na lody z automatu

Dlaczego sprzedaż lodów w proszku jest opłacalna? Przede wszystkim lody to produkty wysokomarżowe – koszt ich produkcji jest wielokrotnie niższy od finalnej ceny sprzedaży lodów. Klient Twojej lodziarni zapłaci za świderka około 6- 8 zł, dla Ciebie koszt wyprodukowania będzie niższy niż 1 zł!

Lody w proszku to także wygoda przygotowania. Wystarczy wymieszać proszek z wodą, umieścić w maszynie do lodów i po chwili można serwować lody. Aby jednak lody świderki były idealne pod każdym względem, warto postawić na odpowiedni proszek do lodów. Sprawdź, czym powinien się charakteryzować.

Lody świderki – jak wybrać najlepszy proszek do lodów

Jak zrobić świderki, po które będą ustawiały się kolejki? Postaw na najlepszy proszek do lodów. Oto lista cech, którymi powinien się wyróżniać:

  1. Wysoka jakość składników

Sprawdź skład lodów i wybierz producenta, który unika stosowania zbędnych dodatków i produkuje lody w oparciu o najwyższej jakości składniki.

  1. Naturalne dodatki

Dzięki zastosowaniu naturalnych dodatków lody będą nie tylko wyglądały apetycznie, ale naprawdę smakowały. Postaw na lody, których smak jest wyrazisty, głęboki. A taki efekt można osiągnąć stosując naturalne składniki o wysokiej jakości.

  1. Łatwość przygotowania

Sprawdź, czy proszek bez trudu się rozprowadza z wodą. Proszek łatwy w mieszaniu to gwarancja gładkiej masy i idealnej konsystencji lodów.

  1. Wysoka wydajność

Wysoka wydajność proszku to z pewnością duży atut produktu. Jeśli idzie w parze z wysoką jakością, to z pewnością przygotowanie z niego lodów będzie satysfakcjonujące: osiągniesz świetny efekt i zysk.

  1. Wsparcie producenta

Warto wybrać producenta, który poza interesującym nas produktem oferuje wsparcie marketingowe i merytoryczne. Możliwość otrzymania wskazówek od eksperta lub darmowych materiałów reklamowych bywa na wagę złota. Warto korzystać z takich ofert.

Producent – lody świderki w najwyższej jakości

Wśród obecnych na rynku producentów lodów zdecydowanie wyróżnia się marka lodów w proszku Lykke. Zarówno świderki jak i lody włoskie w proszku cechuje wysoka jakość, atrakcyjna wydajność i łatwość przygotowania – lody możesz przygotować w niecały kwadrans! Poza tym producent lodów Lykke oferuje swoim klientom dostęp do bezpłatnych materiałów reklamowych: plakaty, menuboardy, karty lojalnościowe w wysokiej jakości plikach, które z powodzeniem wykorzystasz w swoim lokalu i social mediach.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Wioleta Sadowska

Ja najbardziej uwielbiam śmietankowe. Coś pysznego.