464
Jak ja lubię takie łakocie,ostatnio wieczorem tak mi się chciało coś słodkiego,i powstały takie babeczki w zastępstwie sernika 😉
Składniki:
15 szt.
Ciasto:
1,5 szkl.mąki
150 g masła
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka śmietany 18 %
Masa Serowa:
250 g twarogu półtłustego
2 jajka
3-4 łyżki oleju
13 szkl.cukru pudru
budyń śmietankowy
sok z połowy cytryny
szczypta soli
Przygotowanie:
Mąkę i cukier przesiewamy do miski,wrzucamy śmietanę i pokrojone na mniejsze kawałki masło,następnie szybko zagniatamy ciasto i zawijamy w folię,wkładamy na pół godz.do zamrażalnika,po tym czasie rozwałkowujemy na delikatnie posypanym mąką blacie wykrawamy szklanką koła i wylepiamy wysmarowane olejem foremki.
Twaróg wrzucić do miski,rozgnieść widelcem,utrzeć z cukrem pudrem, żółtkami na puszystą masę,wlać olej,wsypać budyń i wlać sok z cytryny,wszystko krótko zmiksować,ubić białka ze szczyptą soli i wmieszać delikatnie do masy serowej.
Do wylepionych foremek wkładamy łyżką masę serową,do 34 wysokości,foremki ułożyć na blaszce,
i piec w temp.180 C przez 30 min.
Zimne babeczki polać czekoladą i udekorować wedle uznania.
Muszę wypróbować tego przepisu. Już czuję smak tych pyszności😊
Polecam Basiu,sama prawie wszystkie zjadłam 😉 Pozdrawiam
takie mini serniczki 🙂 pysznie 🙂
Dokładnie 🙂 Prawie sama wszystkie zjadłam 😉 he he
przepis super. Proszę o pomoc odnośnie przepisu. Ponieważ w składnikach na masę serową nie ma podanej ilości masła, a w wykonaniu jest napisane, że trzeba dodać. Proszę o podanie informacji ile ma być tego masła bądż czy jest ono nie potrzebne
Już Kochana poprawiłam,masło zastąpiłam olejem,także wystarczy sam olej do masy serowej ;-)Pozdrawiam
dziękuje