Jak ja lubię takie łakocie,ostatnio wieczorem tak mi się chciało coś słodkiego,i powstały takie babeczki w zastępstwie sernika 😉

Składniki:
 15 szt.
Ciasto:
1,5 szkl.mąki
150 g masła
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka śmietany 18 %

Masa Serowa:

 250 g twarogu półtłustego
2 jajka
3-4 łyżki oleju
13 szkl.cukru pudru 
budyń śmietankowy
sok z połowy cytryny
szczypta soli
Przygotowanie:
Mąkę i cukier przesiewamy do miski,wrzucamy śmietanę i pokrojone na mniejsze kawałki masło,następnie szybko zagniatamy ciasto i zawijamy w folię,wkładamy na pół godz.do zamrażalnika,po tym czasie rozwałkowujemy na delikatnie posypanym mąką blacie wykrawamy szklanką koła i wylepiamy wysmarowane olejem foremki.
 
Twaróg wrzucić do miski,rozgnieść widelcem,utrzeć z cukrem pudrem, żółtkami na puszystą masę,wlać olej,wsypać budyń i wlać sok z cytryny,wszystko krótko zmiksować,ubić białka ze szczyptą soli i wmieszać delikatnie do masy serowej.
Do wylepionych foremek wkładamy łyżką masę serową,do 34 wysokości,foremki ułożyć na blaszce,
i piec w temp.180 C przez 30 min.
Zimne babeczki polać czekoladą i udekorować wedle uznania.



 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Barbara Sobecka

Muszę wypróbować tego przepisu. Już czuję smak tych pyszności😊

Zuza

takie mini serniczki 🙂 pysznie 🙂

Anonimowy

przepis super. Proszę o pomoc odnośnie przepisu. Ponieważ w składnikach na masę serową nie ma podanej ilości masła, a w wykonaniu jest napisane, że trzeba dodać. Proszę o podanie informacji ile ma być tego masła bądż czy jest ono nie potrzebne

Anonimowy

dziękuje