286
Taki deser dziś sobie zrobiliśmy,szybki i oczywiście pychotka 🙂
Składniki:
6 szt bananów
gotowe ciasto francuskie
cynamon
100 g czekolady
Przygotowanie:
Banany obrać ze skórki,posypać cynamonem,ciasto francuskie rozwinąć,pokroić w paski szer.ok.2 cm i owinąć każdego banana raz przy raz,końce delikatnie skleić ze sobą,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 20-25 min. do zrumienienia,piec w temp 200 C.
Po upieczeniu tabliczkę ulubionej czekolady rozpuścić na parze i polać banany,podawać z ulubionymi owocami,oraz bitą śmietaną,pycha 🙂
Takie proste, a jakie efektowne, świetny przepis 😉
Następnym razem zrobię lepsze foto 😉 tego nie miało być na blogu :-)taki spontan 😉