Banany w Cieście Francuskim.

Słodko Słodka
2 komentarze


Taki deser dziś sobie zrobiliśmy,szybki i oczywiście pychotka 🙂

 Składniki:
6 szt bananów
gotowe ciasto francuskie
cynamon 
100 g czekolady
 Przygotowanie:
Banany obrać ze skórki,posypać cynamonem,ciasto francuskie rozwinąć,pokroić w paski szer.ok.2 cm i owinąć każdego banana raz przy raz,końce delikatnie skleić ze sobą,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 20-25 min. do zrumienienia,piec w temp 200 C.
Po upieczeniu tabliczkę ulubionej czekolady rozpuścić na parze i polać banany,podawać z ulubionymi owocami,oraz bitą śmietaną,pycha 🙂
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
AGNIER

Takie proste, a jakie efektowne, świetny przepis 😉

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies