Jak zaczniesz go jeść nie możesz przestać;-)

Tak mnie wczoraj naszło na ten blok czekoladowy i musiałam zrobić,chociaż z połowy porcji,Wam podam przepis na pełną porcję:-)

Składniki:

250g masła

szklanka wody

szklanka cukru

4 łyżki kakao

szklanka pokruszonych herbatników

szklanka bakalii (rodzynki,orzechy itp.co lubicie)

opakowanie (500g)  mleka w proszku
Przygotowanie:
W garnku zagotuj wodę z cukrem, masłem, kakao,odstaw, aby masa lekko przestygła,następnie ciągle mieszając, dodawaj stopniowo mleko w proszku.
Na koniec wsyp pokruszone herbatniki i bakalie.Całość przełóż do podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wstaw do lodówki. Po 3-4 godzinach możesz odkroić pierwszy kawałek,jednak najlepszy jest na drugi,trzeci dzień,ale czy tyle u Was wytrzyma?;-)

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments