Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Słodko Słodka
3 komentarze
 
Uwielbiam takie ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą, stanowczo za rzadko je robię, są pyszne. Szczególnie dzieci mają słabość do takich ciasteczek.
Składniki:
40 szt.
180 g masła orzechowego
100 g masła
170 g cukru trzcinowego
mały cukier waniliowy
1 jajko L
200 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
 50 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Wszystkie składniki powinny być w temp.pokojowej.
 
Miękkie masło orzechowe,masło i cukier ubijam na puch,następnie wbijam jajko i wsypuje cukier waniliowy,miksuje krótko i przesiewam przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,daje szczyptę soli,wsypuje drobinki czekoladowe,mieszam dokładnie mikserem na małych obrotach lub można użyć łyżki do wymieszania.
Z gotowego ciasta formuje w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego,układam w odstępach na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasta piec w temp.175 C przez 15-20 min.do zarumienienia.
Gotowe letnie ciasteczka przełożyć do puszki.
Z doświadczenia wiem,że takie ciacha szybko znikają,także nie zagrzeją długo miejsca w zamkniętej puszce 🙂


Przepis od Jej Kuchnia.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
natalia20041989

Wyglądają cudnie☺☺

Konesso

Szybkie i nieskomplikowane. Muszą być pyszne!

Izaa

bardzo fajne te ciasteczka

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies