518
Spód:
ok.150 g herbatników
2-3 łyżki masła
Składniki:
Tortownica 20 cm
2 serki homogenizowane 140-180 g
3 budynie śmietankowe
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka L
2 łyżki cukru brązowego
jeśli lubicie można dać garść wiórek kokosowych
szczypta soli
Spód:
ok.150 g herbatników
2-3 łyżki masła
Dodatkowo:
dowolny owoc na górę plasterki
Przygotowanie:
Herbatniki zmielić w blenderze z dodatkiem masła,do momentu uzyskania mokrego piasku,wyłożyć do tortownicy(spód wykładamy papierem) i ugnieść palcami.
Żółtka oddzielamy od białek,białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli,wsypujemy cukier,miksujemy krótko,następnie wrzucamy żółtka,wlewamy serki,miksujemy krótko na końcu przesiewamy przez sitko proszek budyniowy z proszkiem do pieczenia i jeśli lubimy to garść wiórek kokosowych,wszystko wymieszać delikatnie łyżką i wylać do tortownicy na warstwę herbatników.
Gotowe posypać cukrem pudrem.