Ciasto Jogurtowe z Rabarbarem i Truskawkami Pod Kruszonką.

Słodko Słodka
9 komentarzy
Proste i smaczne do poobiedniej kawki 🙂 Uwaga znika w locie!!!Polecam na Majówkę i Piknik.
Składniki:
Blaszka 25×36 cm
Ciasto:
4 jajka L
3/4 szkl.cukru
cukier waniliowy
1 szkl.jogurtu naturalnego
0,5 szkl.oleju
3 szkl.mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
Kruszonka:
100 g mąki pszennej
50 g masła lub margaryny
50 g cukru pudru
odrobina ekstraktu z wanilii
Dodatkowo:
3,4 łodygi rabarbaru
2 garście truskawek(wersja dla syncia)

 

Przygotowanie:
Ważne,aby wszystkie składniki były w temp.pokojowej!!! 
 
Wszystkie
składniki na kruszonkę,wrzucamy do miseczki i rozcieramy palcami,aż
zrobią się grudki,gotową kruszonkę można wstawić na czas przygotowania
ciasta do zamrażalnika.
Jajka
ubijamy z cukrem na puszystą masę,wlewamy olej,jogurt,cukier waniliowy
krótko miksujemy tylko do połączenia się składników,następnie
przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą,dokładnie
mieszamy mikserem na wolnych obrotach,gotowe ciasto przelewamy do
blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,na wierzchu układamy umyte i
przekrojone na pół truskawki,oraz umyty i pokrojony na paseczki 0,5 mm rabarbar


delikatnie wciskając w ciasto,posypujemy kruszonką

 po całości i wstawiamy do piekarnika na 40-45 min.
Pieczemy w temp.180 C.

Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem i gotowe 🙂
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
9 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
natalia20041989

Uwielbiam ciasta z rabarbarem i truskawkami☺

Unknown

Witam gdzie znajdę przepis na torty w pani wykonaniu?

Dookola Swiata

Kocham takie ciasta 🙂

Izaa

i ja też uwielbiam takie ciasta

Anonimowy

Wlasnie Zrobiłam i bardzo pyszny .. ale wyszedł mi zakalec 🙁

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies