Deser w pucharku

Słodko Słodka
7 komentarzy
 
Kombinacja deserowa mojego męża,muszę przyznać,że wyszło pysznie 🙂 
 Składniki:
3 szt.
80 g granoli z orzechami i miodem
330 ml śmietanki kremówki
250 g serka mascarpone
250 g świeżych lub mrożonych truskawek
250 g świeżego lub mrożonego rabarbaru
 5 łyżek cukru
2,5 łyżeczki żelatyny
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody
maliny
 
 
Przygotowanie:
Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia.
Truskawki i rabarbar przełożyć do rondelka,zasypać cukrem,podgrzewać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru,wlać sok z cytryny i rozrobioną mączkę ziemniaczaną w wodzie,dobrze wymieszać i zagotować,zdjąć z palnika i wrzucić napęczniałą żelatynę,dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się żelatyny,odstawić do przestygnięcia.
 
Śmietankę i serek schładzamy w zamrażalniku ok.30 min.
Ubijamy razem na sztywno,pod koniec ubijania wsypujemy masę śmietanową matcha i limonka,

miksujemy krótko do połączenia.

Na dno pucharków wykładamy po sporej garści granoli,warstwa masy śmietanowej,następnie warstwa frużeliny,odstawiamy na pół godz.do lodówki lub zamrażalnika,żeby szybciej ściągnęła,warstwa masy śmietanowej,a na samej górze układamy maliny.
 
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

takie desery to ja lubię

Magda

Pięknie wygląda ten deser, od razu wpada w oko 🙂 pozdrawiam 🙂

Pieprzyć z Fantazją

delicja!

AZgotuj!

Ślinka cieknie na sam widok, pycha:)

Edita Guhl

Zachwycam sie tym deserkiem kolejny raz 🙂

Takie deserki to ja chętnie i zawsze ;-D

Slow Life Project

Kocham połączenie śmietankowego kremu i malin! Pyszny deser 🙂

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies