Drobiowe Klopsy z Nadzieniem.

Słodko Słodka
2 komentarze


Mięso mielone jest bardzo wdzięczne,można z nim kombinować na różne sposoby.Dziś zmieliłam pierś z kurczaka,odpowiednio przyprawiłam i nadziałam serem wymieszanym ze śmietaną i zieleninką,klopsiki pierwsza klasa 🙂 

Składniki:
ok.700 g piersi z kurczaka
1 cebula
1 jajko
2 ząbki czosnku
czerstwa bułka 
1 szkl.mleka
sól i pieprz do smaku 
garść majeranku
ulubiona przyprawa do mięsa mielonego
Nadzienie:
150 g twardego sera
garść posiekanej natki pietruszki
garść posiekanego koperku
2 łyżki kwaśnej śmietany
Dodatkowo:
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia

Przygotowanie:
Czerstwą bułkę zalać mlekiem.
Piersi z kurczaka umyć,osuszyć,pokroić w grubszą kostkę i zmielić,przełożyć do miski,zmielić cebulę oraz bułkę odciśniętą z nadmiaru mleka,zmielone wrzucić do mięsa,wyrobić ręką,wbić jajko,wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz wszystkie przyprawy,ponownie wyrobić ręką do jednolitej masy.
Do małej miseczki wrzucić ser u mnie mozzarella ser tarty super ciągliwy,jeśli używacie w kostce wystarczy zetrzeć na tarce,do sera wrzucić śmietanę oraz posiekaną drobno zieleninę,całość dokładnie wymieszać i nadzienie gotowe.

Przystępujemy do robienia klopsów,najlepiej zwilżać ręce pod bieżącą wodą,lub maczać palce w kubku z wodą,z mięsa formujemy dość spore kule,spłaszczamy i nakładamy łyżkę nadzienia,

sklejamy mięso tak,aby nadzienie nie wychodziło na wierzch,kulamy w rękach dowolny kształt,taki jaki uważamy,następnie klopsy obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na patelni z olejem,na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

bardzo fajny i smaczny pomysł

natalia20041989

Pyszny obiadek, lubię takie kotleciki, obserwuję i będę wpadać po inspiracje ☺☺

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies