Drobiowy Kebab z Piekarnika.

Słodko Słodka
2 komentarze


Tym razem propozycja na obiad,chodził za mną już dłuższy czas ten kebab, w końcu zrobiłam,powiem Wam,że fajna opcja,coś innego,można podać z ulubionymi dodatkami,u mnie akurat swojskie frytki z piekarnika i sos tzatzyki.
Składniki:
ok.1 kg piersi z kurczaka
1 duży ziemniak
przyprawa do gyrosa
3-4 łyżki oleju
3 patyczki do szaszłyków 
Dodatkowo:
folia aluminiowa
 
Przygotowanie:
 Piersi myjemy,osuszamy,każdy kawałek przecinamy wzdłuż na dwa płaty,następnie w poprzek na pół,tak przygotowane mięso wrzucamy do miski wlewamy olej,wsypujemy przyprawę do gyrosa wg uznania,ja zawsze sypie na oko ;-)dokładnie mieszamy ręką,przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki,można przyprawić mięso w ten sam dzień z rana,też będzie dobre.
Dużego ziemniaka myjemy,osuszamy,ścinamy spód tak ok 1 cm,żeby sam stał na blaszce,zawijamy go w folię aluminiową,żeby się nie spalił i wbijamy na środku patyki od szaszłyków na kształt trójkąta.
Mięso nabijamy na patyczki,za każdym razem dociskając kawałek mięsa nakładanego.
Pieczemy ok.1 godz.w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami,u mnie swojskie frytki z piekarnika oraz sos tzatzyki.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zuza

rewelacja!

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies