Jabłka w Cieście Naleśnikowym.

Słodko Słodka
0 komentarze
Pamięta ktoś jeszcze takie smaki?Wieki nie jadłam 🙂
Składniki:
3 jabłka
150 g mąki
1 cukier waniliowy
1 szkl.mleka
1 jajko
Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder z cynamonem do oprószenia
 

Przygotowanie:
Mąkę przesiać przez sitko,wsypać cukier waniliowy,wlać mleko i wbić jajko,wymieszać trzepaczką rózgową i odstawić,
przez ten czas umyć jabłka,wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plastry takie 0,5 mm,na patelni rozgrzać olej,plastry maczać w cieście z obu stron i kłaść na patelnie,smażyć z obu stron na rumiano,usmażone posypać cukrem pudrem z cynamonem.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies