Kaszanka Grillowa Zapiekana w Papilocie z Przyprawą Gyros.

Słodko Słodka
0 komentarze
U nas to danie sprawdza się od czasu do czasu także na obiad podawane z ziemniakami.

Składniki:
4 kaszanki
4 cebule
2 jabłka
majeranek
przyprawa gyros

Dodatkowo:

folia aluminiowa 
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę,obrać,umyć i pokroić na ćwiartki,to samo zrobić z jabłkami,następnie na patelni,na niedużej ilości oleju,podsmażyć cebulkę,

wrzucić jabłka,przyprawy,wymieszać i odstawić.

Kaszankę posmarować olejem,naciąć delikatnie w kilku miejscach.
Podając kaszankę na grillu trzeba zrobić kieszonki z folii aluminiowej,przesmarować olejem,na dno nałożyć cebulkę,kaszankę,posypać przyprawą gyros,

nałożyć cebulkę z jabłkiem

 i zamknąć naszą kieszonkę a boki skręcić jak papiloty do włosów,natomiast ja w domu robię podobnie tylko korzystam z naczynia żaroodpornego,które wykładam folią aluminiową reszta jak wyżej,następnie wstawiam do piekarnika nagrzanego na 180 C i piekę tak przykryte folią 15 min. folię odkrywam i podwyższam temperaturę do 220 C i piekę przez kolejne 15-20 min.aż kaszanka zbrązowieje.

Kaszanka przygotowana w ten sposób jest mega smaczna.











 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies