Klopsy Drobiowe z Twarogiem.

Słodko Słodka
0 komentarze
Klopsy drobiowe w skład których wchodzi twaróg,bardzo szybkie do przygotowania,są delikatne i soczyste,a do tego aromatyczne,można je podawać z różnymi dodatkami do obiadu.

Składniki:
9 szt.
500 g piersi kurczaka
200 g twarogu półtłustego
1 jajko
średnia cebula
ząbek czosnku
pęczek koperku
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
bułka tarta
olej do smażenia  

Przygotowanie:
Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera,

mielimy(można kupić gotowe drobiowe mielone),do zmielonej piersi wrzucamy kostkę twarogu,ścieramy na drobnych oczkach tarki cebulę,oraz przeciskamy przez praskę ząbek czosnku,koperek siekamy drobno i wrzucamy do blendera,wbijamy jajko,przyprawiamy solą i pieprzem  całość do smaku,

następnie krótko miksujemy blenderem do połączenia wszystkich składników(można to zrobić ręcznie,ale przy użycia miksera masa jest gotowa w mig),

Ci którzy przygotowują często klopsy z piersi kurczaka na pewno pamiętają,że farsz jest dość lepki,przed formowaniem klopsów,należy zwilżyć ręce wodą,dzięki temu farsz nie będzie się przyklejał do dłoni.Uformowane klopsy obtaczamy w bułce tartej,

na patelnie wlewamy olej,i kładziemy na rozgrzany tłuszcz nasze klopsy,smażymy na średnim ogniu do zarumienienia jednej strony,następnie przekładamy na drugą stronę,

patelnie przykrywamy dekielkiem i smażymy do momentu zarumienienia.

Podajemy z ulubionymi dodatkami,moje chłopaki to straszni kartoflarze 😉

także u nas klopsy te królują z ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka. 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies