mielimy(można kupić gotowe drobiowe mielone),do zmielonej piersi wrzucamy kostkę twarogu,ścieramy na drobnych oczkach tarki cebulę,oraz przeciskamy przez praskę ząbek czosnku,koperek siekamy drobno i wrzucamy do blendera,wbijamy jajko,przyprawiamy solą i pieprzem całość do smaku,
następnie krótko miksujemy blenderem do połączenia wszystkich składników(można to zrobić ręcznie,ale przy użycia miksera masa jest gotowa w mig),
Ci którzy przygotowują często klopsy z piersi kurczaka na pewno pamiętają,że farsz jest dość lepki,przed formowaniem klopsów,należy zwilżyć ręce wodą,dzięki temu farsz nie będzie się przyklejał do dłoni.Uformowane klopsy obtaczamy w bułce tartej,
na patelnie wlewamy olej,i kładziemy na rozgrzany tłuszcz nasze klopsy,smażymy na średnim ogniu do zarumienienia jednej strony,następnie przekładamy na drugą stronę,
patelnie przykrywamy dekielkiem i smażymy do momentu zarumienienia.