Klopsy Rybne.

Słodko Słodka
0 komentarze
Było czyszczenie lodówki ;-)Nic się nie zmarnowało,obiad był smaczny :-)Początkowy plan był taki,że będą to klopsiki gotowane a wyszły zapiekane .

Składniki:
 12 szt.

450 g mrożonego mintaja
puszka tuńczyka
czerstwa bułka
mleko
1 jajko
 koperek
bułka tarta
sól i pieprz do smaku
przyprawa do ryb
Dodatkowo:
500 ml passaty pomidorowej
serek topiony
2,3 łyżki śmietany 18 %
Przygotowanie:
Mintaja rozmrozić najlepiej na durszlaku przez noc,zmielić,ja się wspomogłam blenderem,przełożyć do miski dodać tuńczyka z puszki odciśniętego z wody,wrzucić bułkę namoczoną i odciśniętą z nadmiaru mleka,garść koperku posiekanego drobno,wbić jajko,dodać przyprawy
z 2 łyżki bułki tartej w razie konieczności,wymieszać całą masę i formować klopsiki,
wrzucać je do garnka na wrzącą wodę i gotować dosłownie chwilę tylko do wypłynięcia,układać na dnie naczynia żaroodpornego.
W małym garnku zagotować passatę pomidorową z serkiem topionym,do momentu rozpuszczenia się serka,doprawić pieprzem i solą do smaku,następnie zalać klopsiki
 i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 15 min.
Gotowe podawać z ulubionymi dodatkami,u mnie kasza wiejska z warzywami,poza kadrem zabieliłam passatę śmietaną i oczywiście polałam kaszę 😉 
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies