Krem Maślany z Mlekiem Skondensowanym.

Słodko Słodka
1 komentarze
Prosty do zrobienia,wychodzą z niego piękne kwiaty na babeczki,muffiny i torty,wystarczy odpowiednia tylka cukiernicza i odrobina wyobraźni.
 Składniki:
250 g miękkiego masła 82 %
120-150 ml mleka skondensowanego( zagęszczonego)
cukier puder do smaku
ekstrakt z wanilii  do smaku lub sok z cytryny
kolorowe barwniki spożywcze

Przygotowanie:

Ważne,aby masło i mleczko były w temp.pokojowej.

Do miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło i ubijamy na puch ok.10 min.na najszybszych obrotach miksera,następnie wlewamy na 3 razy mleko skondensowane i ubijamy dalej ok.5 min.
Opcjonalnie dajemy cukier puder do smaku,ulubiony ekstrakt.
Pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera,żeby odpowietrzyć krem.
Gotowy krem barwimy,nadaje się na tynk pod masę cukrową,jak i również na tynk,na zwykły tort.
Krem świetnie sprawdza się szczególnie latem.


Przepis wyniesiony z Grup Kulinarnych.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

woow cudownie wyglądają

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies