545
Prosty do zrobienia,wychodzą z niego piękne kwiaty na babeczki,muffiny i torty,wystarczy odpowiednia tylka cukiernicza i odrobina wyobraźni.
Składniki:
250 g miękkiego masła 82 %
120-150 ml mleka skondensowanego( zagęszczonego)
cukier puder do smaku
ekstrakt z wanilii do smaku lub sok z cytryny
kolorowe barwniki spożywcze
Przygotowanie:
Ważne,aby masło i mleczko były w temp.pokojowej.
Do miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło i ubijamy na puch ok.10 min.na najszybszych obrotach miksera,następnie wlewamy na 3 razy mleko skondensowane i ubijamy dalej ok.5 min.
Opcjonalnie dajemy cukier puder do smaku,ulubiony ekstrakt.
Pod koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera,żeby odpowietrzyć krem.
Gotowy krem barwimy,nadaje się na tynk pod masę cukrową,jak i również na tynk,na zwykły tort.
Krem świetnie sprawdza się szczególnie latem.
Przepis wyniesiony z Grup Kulinarnych.
Krem świetnie sprawdza się szczególnie latem.
Przepis wyniesiony z Grup Kulinarnych.
woow cudownie wyglądają