Krem maślany z mlekiem skondensowanym

Słodko Słodka
7 komentarzy
Prosty do zrobienia krem maślany z mlekiem skondensowanym, ten krem maślany przygotujesz prosto i szybko. Wychodzą z niego piękne dekoracje na babeczki, muffiny i torty, a nawet może Ci posłużyć jako tynk do tortu. Krem ten super się sprawdzi do dekorowania różnego rodzaju słodkości, jest bardzo stabilny i super się nim dekoruje. Wystarczy odpowiednia tylka cukiernicza, odrobina wyobraźni i można tworzyć cuda.
Przygotowanie 15 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Ilość porcji 1 porcja
Jak wykonać przepis na – Krem maślany z mlekiem skondensowanym

Potrzebne składniki
  

  • 250 g miękkiego masła 82 %
  • 120 ml mleka skondensowanego słodzonego - do 150 ml
  • cukier puder do smaku - opcjonalnie
  • ekstrakt z wanilii do smaku
  • kolorowe barwniki spożywcze

Sposób wykonania

  • Ważne, aby masło i mleczko były w temp. pokojowej.
    Do miski wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki miękkie masło i ubij na puch ok. 10 min. na najszybszych obrotach miksera.
    Gdy masło będzie puszyste zacznij wlewać na 3 razy mleko skondensowane i ubijaj dalej ok. 5 min.
    Opcjonalnie możesz dać cukier puder do smaku, lub ulubiony ekstrakt np. z wanilii, lub sok z cytryny, wedle gustu i smaku.
    Pod koniec ubijania zmniejsz obroty miksera, żeby odpowietrzyć krem.
    Gotowy krem zabarw barwnikami, przełóż do woreczka cukierniczego z odpowiednią tylką i możesz dekorować.
    Udanych dekoracji!!!
  • Krem nadaje się na tynk pod masę cukrową, jak i również na tynk, na zwykły tort. Krem świetnie sprawdza się szczególnie latem, gdy jest ciepło.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Krem maślany z mlekiem skondensowanym wg. mojej propozycji, prześlij mi zdjęcie, będzie mi bardzo miło. Chętnie dodam je do wpisu. Pozdrawiam Joanna.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

woow cudownie wyglądają

Kornelia

Musi być pyszny. Tort wygląda pięknie.

Mirka Dudko

Taki krem z pewnością wzbogaci smak tortu.

Wioleta

Jaki fajny przepis. Idealny dla mnie.

Maminek

Tort pięknie udekorowany!
Kolorki śliczne.
Krem jak widać nadaje się do robienia zdobień i dobrze utrzymuje formę.
Świetna podpowiedź!
Pozdrawiam:)

Julia

Super, że dzielisz się takimi prostymi przepisami. 🙂

Monika

Dziękuję za świetny przepis. Zawsze szukam stabilnych kremów do dekoracji, a ten z mlekiem skondensowanym chętnie wypróbuję.