1,3K
Jak wykonać przepis na – Krem maślany z mlekiem skondensowanym
Prosty do zrobienia krem maślany z mlekiem skondensowanym, ten krem maślany przygotujesz prosto i szybko. Wychodzą z niego piękne dekoracje na babeczki, muffiny i torty, a nawet może Ci posłużyć jako tynk do tortu. Krem ten super się sprawdzi do dekorowania różnego rodzaju słodkości, jest bardzo stabilny i super się nim dekoruje. Wystarczy odpowiednia tylka cukiernicza, odrobina wyobraźni i można tworzyć cuda.
Potrzebne składniki
- 250 g miękkiego masła 82 %
- 120 ml mleka skondensowanego słodzonego - do 150 ml
- cukier puder do smaku - opcjonalnie
- ekstrakt z wanilii do smaku
- kolorowe barwniki spożywcze
Sposób wykonania
- Ważne, aby masło i mleczko były w temp. pokojowej.Do miski wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki miękkie masło i ubij na puch ok. 10 min. na najszybszych obrotach miksera.Gdy masło będzie puszyste zacznij wlewać na 3 razy mleko skondensowane i ubijaj dalej ok. 5 min.Opcjonalnie możesz dać cukier puder do smaku, lub ulubiony ekstrakt np. z wanilii, lub sok z cytryny, wedle gustu i smaku. Pod koniec ubijania zmniejsz obroty miksera, żeby odpowietrzyć krem.Gotowy krem zabarw barwnikami, przełóż do woreczka cukierniczego z odpowiednią tylką i możesz dekorować. Udanych dekoracji!!!
- Krem nadaje się na tynk pod masę cukrową, jak i również na tynk, na zwykły tort. Krem świetnie sprawdza się szczególnie latem, gdy jest ciepło.
Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Krem maślany z mlekiem skondensowanym wg. mojej propozycji, prześlij mi zdjęcie, będzie mi bardzo miło. Chętnie dodam je do wpisu. Pozdrawiam Joanna.
woow cudownie wyglądają
Musi być pyszny. Tort wygląda pięknie.
Taki krem z pewnością wzbogaci smak tortu.
Jaki fajny przepis. Idealny dla mnie.
Tort pięknie udekorowany!
Kolorki śliczne.
Krem jak widać nadaje się do robienia zdobień i dobrze utrzymuje formę.
Świetna podpowiedź!
Pozdrawiam:)
Super, że dzielisz się takimi prostymi przepisami. 🙂
Dziękuję za świetny przepis. Zawsze szukam stabilnych kremów do dekoracji, a ten z mlekiem skondensowanym chętnie wypróbuję.