wrzucić listki i ziele,gotować do miękkości ok.40 min do 1 godz.w razie potrzeby dolać wrzącej wody.
zrumienić na niedużej ilości oleju,do cebuli wrzucić obrane i pokrojone na cienkie plasterki pieczarki,
smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,następnie wrzucić obgotowaną i odcedzoną kapustę,całość dokładnie wymieszać.
wlać mleko,wodę,wbić jajka,wsypać sól,wlać olej,zmiksować krótko
mikserem,przesiać przez sitko mąkę i zmiksować krótko tak,żeby nie było
grudek,odstawić na 15 min.i smażyć cienkie naleśniki na średnim ogniu z obu stron na
rumiano,naleśniki przekładamy na drugą stronę drewnianą łopatką.
tak przygotowane smażymy na patelni z olejem,na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
Farszu starcza na ok.20 naleśników,połowę farszu użyłam do pierogów,tak więc jeśli chcecie wykorzystać farsz na same krokiety trzeba zrobić naleśniki z podwójnej porcji.