Mielone Nadziane Szpinakiem z Fetą.

Słodko Słodka
1 komentarze


Lubimy mielone,a jeszcze tak pysznie nadziane to już w ogóle petarda 🙂

Składniki:
6 szt.
500 g mielonego u mnie z łopatki
1 jajko
2 łyżki kaszy manny
1 łyżka majeranku
sól i pieprz do smaku
ulubione przyprawy do mielonego
garść posiekanej natki pietruszki
Nadzienie:
200 g szpinaku (u mnie mrożony)
1 cebulka
60 g sera typu feta
sól i pieprz do smaku
1 ząbek czosnku
1 łyżka śmietany kwaśnej 18 % 
Dodatkowo:
olej do smażenia
oraz bułka tarta do obtoczenia klopsów

Przygotowanie:
Cebulkę obrać,umyć i posiekać w kosteczkę,wrzucić na patelnię z odrobiną oleju,gdy się rumieni dodać szpinak,i smażyć do zredukowania wody,przyprawić solą i pieprzem,pamiętając o tym,że ser feta jest również słony,wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz śmietanę,dobrze wymieszać i smażyć dosłownie 2 min,zdjąć z ognia,szpinak przełożyć do miseczki,ser feta pokroić w kosteczkę i dodać do szpinaku,całość wymieszać i nadzienie gotowe.
 
Mielone wrzucić do miski,wbić jajko,wsypać mannę,przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki,całość wyrobić ręką, 

z mięsa formujemy dość spore kule,spłaszczamy w ręce i nakładamy łyżkę farszu,
następnie zamykamy kule w rękach,sklejamy mięso tak aby nadzienie nie wychodziło na wierzch,kulamy w rękach klopsy,obtaczamy w bułce tartej
 i smażymy na patelni z olejem na złoto z obu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.


 


 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Teresa S

Asiu wspaniale gotujesz i wymyślasz obiadki

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies