Muffiny Marchewkowe z Kremem z Serka Almette.

Słodko Słodka
2 komentarze


Dawno już nie piekłam ciasta marchewkowego,które jest mega smaczne,dziś w formie muffin i to nie byle jakich,bo z kremem 😉
 
Składniki:
15 szt. 
Ciasto:
2 szkl.mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki sody
2 łyżeczki cynamonu
4 jajka L
1 szkl.cukru
23 szkl.oleju
2 szkl.marchewki startej na małych oczkach tarki
Krem:
125 g miękkiego masła
4-5 łyżek cukru pudru do smaku
300 g serka Almette (śmietankowy,jogurtowy) 
Przygotowanie:
Wszystkie składniki  muszą być w temp.pokojowej.
Mąkę z sodą i cynamonem przesiać przez sitko do miski.
Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę,na najwyższych obrotach miksera,następnie cały czas miksując wsypywać mąkę oraz wlewać olej na przemian aż do wykończenia składników i uzyskania jednolitej masy.
Startą marchew odcisnąć mocno z soku

 i wrzucić do miski z ciastem,delikatnie wymieszać łyżką,

nakładać do papilotek,do 34 wysokości.

Pieczemy w temp.180 C przez 25-30 min.do suchego patyczka.
Gdy muffiny całkowicie wystygną,możemy zabrać się za krem,masło i serek powinny być w temp.pokojowej,miękkie masło ubijamy na puch z cukrem pudrem,następnie dodajemy partiami serek i miksujemy do połączenia.

Gotowy krem dobrze jest wrzucić na pół godz.do lodówki,żeby lekko ściągnął.

Dekorujemy ulubioną tylką cukierniczą i wcinamy tak aż nam się uszy trzęsą 😉
Smacznego 🙂 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Kama

Pyszne. Tylko moje nie takie ciemne( dodala Pani kakao?)…najpierw martwilam sie ze nue ma mleka bo zazwyczaj w muffinkach jest. Ale wyszlo super.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies