Naleśniki budyniowe

Słodko Słodka
0 komentarze
Uwielbiamy naleśniki pod każdą postacią, a naleśniki budyniowe szczególnie podbiły nasze serca. Jako mama małego smyka uwielbiam dogadzać mojemu synkowi, a te naleśniki to akurat jedne z jego ulubionych. Jeśli jeszcze nigdy ich nie robiłaś, to koniecznie przygotuj w najbliższym czasie. Przepis jest prosty i szybki, a naleśniki przepyszne.
Przygotowanie 5 minuty
Gotowanie 10 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Ilość porcji 12 szt.
Jak wykonać przepis na – Naleśniki budyniowe

Potrzebne składniki
  

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego - opakowanie 40 g
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 2 łyżki oleju + odrobina do posmarowania patelni przed smażeniem

Nadzienie

  • 2 kostki twarogu półtłustego
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego - 200 g
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • cukier trzcinowy do smaku
  • ulubione owoce, konfitura - opcjonalnie

Sposób wykonania

  • Do miski wbij jajka, wsyp cukier, mąkę, budynie.
    Wlej olej, kefir i wodę.
    Dziś przygotowałam moje ciasto na naleśniki w blenderze kielichowym, ale Ty możesz spokojnie przygotować ciasto przy pomocy trzepaczki rózgowej lub zwykłego miksera ręcznego.
    Ciasto na naleśniki budyniowe krótko wymieszaj tylko do połączenia się wszystkich składników.
    Jeśli używasz miksera to dosłownie 15 sekund i ciasto jest gotowe.
    Smaż na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem, z obu stron na rumiano. 
    Twaróg rozgnieć widelcem w miseczce, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia.
    Nadziej przestygnięte naleśniki i złóż wedle uznania.
    Podawaj z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego!!!
  • Mleko możesz również zamienić na kefir.

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Naleśniki budyniowe wg. mojej propozycji, prześlij mi zdjęcie, będzie mi bardzo miło. Chętnie dodam je do wpisu. Pozdrawiam Joanna.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments