3,5K
Ostatnio u nas często królują naleśniki,tym razem w wersji z musem jabłkowym,ciasto zrobione na mleku i wrzącej wodzie,ma dość płynną konsystencje,ale takie ma być,naleśniki są pyszne.
Składniki:
14 szt.
1,5 szkl.wrzącej wody
1,5 szkl.mleka
2 jajka L
1,5 szkl.mąki pszennej
2 łyżki oleju
1,5 łyżki cukru kryształu
0,5 łyżeczki soli
mała paczuszka cukru waniliowego
Przygotowanie:
W misce wymieszać jajka z cukrem trzepaczką rózgową,wsypać sól i cukier waniliowy,następnie wlać mleko i wsypywać stopniowo mąkę,mieszając.
Wlać olej i na końcu cały czas mieszając wlać wrzącą wodę.
Po tym czasie smażymy na patelni wysmarowanej olejem,
jeśli macie super patelnie można pominąć smarowanie olejem.
Smażymy z obu stron na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.