Ostatnio u nas często królują naleśniki,tym razem w wersji z musem jabłkowym,ciasto zrobione na mleku i wrzącej wodzie,ma dość płynną konsystencje,ale takie ma być,naleśniki są pyszne.
 Składniki:
14 szt.
1,5 szkl.wrzącej wody
1,5 szkl.mleka
2 jajka L
1,5 szkl.mąki pszennej
2 łyżki oleju
1,5 łyżki cukru kryształu
0,5 łyżeczki soli
mała paczuszka cukru waniliowego
Przygotowanie:
W misce wymieszać jajka z cukrem trzepaczką rózgową,wsypać sól i cukier waniliowy,następnie wlać mleko i wsypywać stopniowo mąkę,mieszając.
Wlać olej i na końcu cały czas mieszając wlać wrzącą wodę.
Ciasto będzie bardzo rzadkie,wręcz płynne,takie ma być,odstawiamy na pół godz.

Po tym czasie smażymy na patelni wysmarowanej olejem,

jeśli macie super patelnie można pominąć smarowanie olejem.

Smażymy z obu stron na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
 
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments