Parzone Naleśniki na Kefirze.

Słodko Słodka
3 komentarze
Lubimy różnego rodzaju naleśniki,racuszki i inne cuda,będąc mamą małego smyka  staram się zawsze urozmaicać,śniadania i kolacje 😉

Składniki:
10 szt.
1 szkl.ciepłego kefiru
1 jajko L
150 g mąki pszennej
1/3 łyżeczki sody
2 łyżki oleju
pół szkl.wrzącej wody
1 łyżka cukru brązowego
1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie:
Ciepły kefir,jajko,cukier i sól wymieszać w misce,przesiać przez sitko mąkę i jeszcze raz dobrze wymieszać,ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany.
Do wrzącej wody wsypać sodę,szybko wymieszać,wlać do ciasta,wlać olej i wszystko dokładnie wymieszać,odstawić na 20 min.
Pierwszego naleśnika smażyć na posmarowanej olejem patelni,
następne już bez użycia oleju.
Smażymy z obu stron na rumiano,podajemy z ulubioną konfiturą,dżemem,lub serem,u nas doskonale sprawdzają się z Przysmakiem Owocowym-Cztery Owoce oraz Przysmakiem Owocowym-Wiśnie Firmy Stovit smaczne i nie za słodkie,pycha 🙂


 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Di bloguje

Jaka pyszna propozycja!

ciekawy przepis .

Kasia Sarna

wyglądają pięknie!
Naleśniki to u mnie często baza niedzielnych śniadań 🙂