Placki z Kiszonej Kapusty.

Słodko Słodka
7 komentarzy


Bieszczadzkie placki tzw.Fuczki zagościły dziś u mnie na obiad,mówię Wam pyszne 🙂
Składniki:
 9 szt.
300 g kapusty kiszonej
1 marchewka
34 szkl.mleka
1 jajko L
1 szkl.mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
majeranek
kminek ja akurat nie lubię,więc nie daje
Sos:
3 łyżeczki śmietany kwaśnej lub jogurtu naturalnego
3 łyżeczki majonezu
1 ząbek czosnku
garść posiekanego koperku
Dodatkowo:
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kapustę odcisnąć z soku i drobno pokroić,marchewkę obrać,umyć zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Do miski przesiać mąkę,wlać mleko,wbić jajko i całość zmiksować na jednolite ciasto,następnie wrzucić kapustę z marchewką,przyprawy do smaku,wymieszać
smażyć na patelni(ciasto nakładać łyżką stołową),na oleju,z obu stron do zarumienienia, po usmażeniu odkładać na papierowy ręcznik.
Podawać z sosem czosnkowym.
Wszystkie składniki na sos wymieszać,razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,odstawić do lodówki,żeby sos się przegryzł.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

na te placuszki od jakiegoś czasu mam chęć; musze i ja wreszcie zrobić

Pełnia Smaków

Mniam i to przez duże "M" 😉

Ciekawe😋

Unknown

Robiłam, są super!!

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies