429
Rozpływa się w ustach,mało tego bardzo szybko się robi mimo tego,że wygląda skomplikowanie;-)
Składniki :
Ciasto:
5 jaj
220 g mąki
180 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
4 łyżeczki kakao
125 ml wody
pół tabliczki gorzkiej czekolady
Masa Serowa:
500 g sera z wiaderka
1 budyń waniliowy
100 g cukru
Przygotowanie:
Jajka ubijamy z cukrem,dodajemy olej i wodę,roztopioną letnią czekoladę i dalej ubijamy.Mąkę,proszek i kakao przesiewamy przez sitko i dodajemy do masy jajecznej.Mieszamy krótko mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do blaszki 25×36 cm(może być nawet mniejsza,bo mi ciasto wyszło dość niskie)wyłożonej paierem do pieczenia.
Ser miksujemy krótko z budyniem i cukrem,przekładamy do woreczka,odcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto kakaowe pasy w pionie i poziomie,tak aby powstała kratka.
Pieczemy w temp 180 C przez ok 40 min.do suchego patyczka.
Przepis pochodzi ze strony Smaker.
Super Asiu
Wygląda apetycznie