Racuchy Bananowo-Kefirowe.

Słodko Słodka
0 komentarze


Propozycja na pyszne śniadanko.
 Składniki:
15 szt.
2 banany
1 jajko L
1 szkl.kefiru
1-1,5 szk.mąki pszennej
szczypta soli
2,3 łyżki cukru trzcinowego
pół łyżeczki sody
Dodatkowo:
olej do smażenia
ulubione owoce
jogurt naturalny
konfitura
Przygotowanie:
W miseczce rozgnieść widelcem banany na papkę,wbić jajko i wymieszać

następnie wsypać sól,cukier i sodę,wlać kefir i dokładnie wymieszać,wsypywać partiami mąkę i mieszać,ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.

Na patelnie z rozgrzanym olejem wykładamy łyżką ciasto i smażymy z obu stron na złoto,na średnim ogniu.
Po zdjęciu z patelni racuszki układamy na ręczniku papierowym.
Podawać polane jogurtem naturalnym i konfiturą z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem,albo polane śmietaną.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments