Racuchy Kefirowo-Bananowe.

Słodko Słodka
0 komentarze


Kolejna propozycja na śniadanie dla najmłodszych 😉

Składniki:
15-18 szt. 
2 banany
1 jajko L
1 szkl.kefiru
1-1,5 szkl.mąki pszennej
szczypta soli
2-3 łyżki cukru brązowego
0,5 łyżeczki sody
Dodatkowo:
olej do smażenia
ulubione owoce
cukier puder lub śmietana 
Przygotowanie:
W miseczce rozgnieść widelcem banany na papkę,wbić jajko i wymieszać,następnie wsypać sól,cukier i sodę,wlać kefir i dokładnie wymieszać,wsypywać partiami mąkę i mieszać,ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. 
Na patelnie z rozgrzanym olejem wykładamy łyżką porcję i smażymy na średnim ogniu z obu stron na rumiano,po zdjęciu z patelni racuszki układamy na ręczniku papierowym.
Podawać polane śmietaną,lub posypane cukrem pudrem z ulubionymi owocami.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments