Racuchy Twarogowe z Ryżem.

Słodko Słodka
0 komentarze


Mięciutkie i bardzo smaczne,można podawać z domową konfiturą lub śmietaną,fajne połączenie,to najnowsza propozycja na deser lub kolację dla najmłodszych 🙂

Składniki:
10 szt. 
pół woreczka ugotowanego ryżu
200 g twarogu półtłustego
1 jajko 
szczypta soli
2 łyżki cukru brązowego
cukier waniliowy
mąka pszenna 4-5 łyżek
Dodatkowo:
mąka do panierki
olej do smażenia
domowa konfitura lub śmietana  

Przygotowanie:

Kostkę twarogu rozgniatamy widelcem w misce,wsypujemy ugotowany,zimny ryż,cukry,wbijamy jajko ze szczyptą soli,oraz wsypujemy mąkę,całość mieszamy widelcem.Mąkę wsypujemy tyle,żeby można było w rękach ulepić racuszki.
Formujemy z masy kulki,obtaczamy w mące i spłaszczamy jak klopsy,następnie wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoto.
Podajemy z domową konfiturą,lub kwaśną śmietaną.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies