Racuszki Jogurtowe z Bananami.

Słodko Słodka
2 komentarze
Pyszne na śniadanko,jak i na kolacje;-)

Składniki:

2 banany
2 jajka
2 łyżki cukru
1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 180 g
23 szkl.mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
ilej do smażenia

Przygotowanie:

Jajka zmiksować z cukrem,dodać jogurt,kilka kropel aromatu waniliowego,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyzką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników.
Banana obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki.
Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki banana,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimowy

Robiłam dzisiaj te placuszki z Pani przepisu na śniadanko dla córci i naprawdę są bardzo pyszne 🙂 rozpływają się w ustach:-) dziękuję za przepis :-* pychaaaa 😀