180
Szybkie, smaczne i puchate racuszki,najnowsza kombinacja śniadaniowa dla Mojego Synka 😉
Składniki:
11 szt.
200 ml kefiru
34 szkl.mąki pszennej
2 łyżki brązowego cukru
14 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki sody
Dodatkowo:
olej do smażenia
ulubione owoce
Przygotowanie:
Kefir podgrzać w mikrofali,wlać do miski i wymieszać z solą i cukrem,przesiać przez sitko mąkę z sodą,wymieszać trzepaczką rózgową na jednolitą masę o konsystencji kwaśnej śmietany.
Smażyć na patelni z olejem,na małym ogniu nakładając porcję ciasta dużą łyżką,smażyć z obu stron do zarumienienia.
Podawać z ulubionymi owocami,można delikatnie posypać cukrem pudrem,racuszki są tak dobre,że można spokojnie pominąć cukier puder.