Racuszki na Serku Wiejskim.

Słodko Słodka
2 komentarze
Smaczne racuszki polecają się na śniadanie,można je komponować z różnymi owocami,albo podawać posypane samym cukrem pudrem.

Składniki:
 9 szt.
200 g serka wiejskiego
4 łyżki z czubkiem mąki pszennej
2 szczypty proszku do pieczenia
mały cukier waniliowy
2 jajka L
szczypta soli
Dodatkowo:
oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski,wsypujemy cukier waniliowy,wbijamy jajka,wrzucamy szczyptę soli,wlewamy śmietanę odlaną z serka i całość mieszamy dokładnie trzepaczką rózgową lub mikserem do połączenia składników,następnie wrzucamy serek i mieszamy łyżką.
Racuszki smażymy na małym ogniu,na oliwie ,na złoto z obu stron,gotowe posypujemy cukrem pudrem,lub podajemy z ulubionymi owocami.

 

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Natalie

Uwielbiam i często robie, ale z wiejskiego na wytrawnie 🙂 Muszę wypróbować słodkich!
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies