Racuszki z jabłkami na serku homogenizowanym

Słodko Słodka
1 komentarze
 
 
Polecam na śniadanko, deser lub kolacje dla małych brzuszków. Dzieci uwielbiają takie racuszki z jabłkami na serku homogenizowanym, owoce możesz zamienić na dowolne ulubione.
Składniki:
12 szt.
2 jabłka
2 jajka
2 łyżki cukru trzcinowego
aromat waniliowy do smaku
200 g serka homogenizowanego waniliowego
3/4 szkl.mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia
Dodatkowo:
cukier puder z cynamonem do posypania
Przygotowanie:
 Jabłka umyć, obrać ze skórki przekroić na krzyż i wyciąć gniazda nasienne, pokroić jabłka w cienkie plasterki.
Jajka z miksować ze szczyptą soli i cukrem, dodać serek oraz aromat waniliowy. Przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką lub mikserem tylko krótko do połączenia składników.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu. Ciasto nakładamy łyżką na patelnie, następnie wciskamy plasterki jabłka i smażymy z obu stron na rumiano.
Po wyjęciu z patelni układamy racuszki na ręczniku papierowym, żeby obciekły z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy na talerzyk i posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

my uwielbiamy tego typu placuszki

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies