Bardzo fajna przekąska,można ją komponować ze swoimi ulubionymi składnikami,szybko znika z talerza 😉

Składniki:
9 plastrów szynki
serek homogenizowany 
2 łyżki majonezu
2 łyżki serka typu Almette
3 ogórki konserwowe
4  małe płaty papryki konserwowej
garść posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
1 łyżka z małą górką żelatyny

Przygotowanie:
Żelatynę zalać w szklance 5 łyżkami zimnej wody i odstawić na 10 min.do napęcznienia.
Plastry szynki układamy na folii aluminiowej w prostokąt,w dwóch rzędach tak,aby nachodziły na siebie.
Ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić do miseczki,dodać majonez,serki wymieszać,doprawić solą i pieprzem do smaku,następnie podgrzać w mikrofali krótko żelatynę tylko do rozpuszczenia się i wlać do miski,szybko wymieszać,jeśli masa będzie zbyt płynna można na parę minut wstawić do lodówki,gdy zacznie ściągać należy szybko rozsmarować całość na szynce i starać się zwinąć,zrolować ciasno wzdłuż dłuższego boku,całość zawinąć ciasno folią i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Na drugi dzień zdjąć folię i kroić w plasterki,układać na talerzu,szybka przekąska,gwarantuje,że szybko znika z talerza 😉

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
tesia

Bardzo fajny pomysł dzięki