232
Ostatnio mój mąż gotował do obiadu ryż oczywiście ugotował za dużo,tak więc szkoda mi było wyrzucić i powstała taka sałatka smaczna na śniadanie i kolacje z tego co lodówka dała 😉
Składniki:
1 woreczek ugotowanego ryżu
puszka tuńczyka
puszka kukurydzy
3 jajka ugotowane na twardo
mały słoiczek majonezu
szczypiorek zielony
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,jajka gotujemy na twardo,kukurydzę i tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Następnie ugotowany i przestudzony ryż wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem,wrzucamy jajka pokrojone w drobną kostkę,odcedzonego tuńczyka i kukurydzę,oraz szczypiorek pokrojony drobno-dajemy tyle ile uważamy,może też być natka pietruszki zamiast szczypiorku,przyprawiamy do smaku,wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy majonez,mieszamy do połączenia i wkładamy do lodówki,żeby się przegryzło.
mniam:)mniam:)
Muszę męża częściej pchać do garów 😉 hi hi
Świetny pomysł! 🙂
;*)