Sałatka Resztkowa z Ryżem.

Słodko Słodka
4 komentarze


Ostatnio mój mąż gotował do obiadu ryż oczywiście ugotował za dużo,tak więc szkoda mi było wyrzucić i powstała taka sałatka smaczna na śniadanie i kolacje z tego co lodówka dała 😉

Składniki:
1 woreczek ugotowanego ryżu
puszka tuńczyka 
puszka kukurydzy
3 jajka ugotowane na twardo
mały słoiczek majonezu
szczypiorek zielony 
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,jajka gotujemy na twardo,kukurydzę i tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Następnie ugotowany i przestudzony ryż wkładamy do miski i  rozdrabniamy widelcem,wrzucamy jajka pokrojone w drobną kostkę,odcedzonego tuńczyka i kukurydzę,oraz szczypiorek pokrojony drobno-dajemy tyle ile uważamy,może też być natka pietruszki zamiast szczypiorku,przyprawiamy do smaku,wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy majonez,mieszamy do połączenia i wkładamy do lodówki,żeby się przegryzło.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Cook and Love

mniam:)mniam:)

Kinga

Świetny pomysł! 🙂