Prosty i smaczny,nic dodać nic ująć 🙂
Składniki:
1-1,2 kg schabu
2-2,5 litry wody
3-4 łyżki soli
1 łyżka cukru
pół łyżeczki pieprzu czarnego
1 łyżka musztardy
4 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
4 ziela angielskie
4 liście laurowe
Przygotowanie:
Wlewamy zimną wodę do garnka,mieszamy z przyprawami,najlepiej zrobić to wieczorem,zagotować i pozostawić do rana.
Rano wrzucić schab do garnka,i zagotować,od momentu zagotowania,gotować 5 min.wyłączyć palnik i pozostawić do wystygnięcia,najlepiej do wieczora,następnie czynność powtórzyć,jeszcze raz zagotować,gotować 5 min.od momentu zagotowania się wody,pozostawić do wystygnięcia i rano możemy się cieszyć super schabikiem na kanapki.
Schab przechowywać w lodówce do 5 dni.
Rolada z Szynki => Przepis.
Schab przechowywać w lodówce do 5 dni.
Rolada z Szynki => Przepis.