Sernik z Brzoskwiniami.

Słodko Słodka
3 komentarze
 
Coś dla Sernikożerców;-)Pyszny sernik na Kruchym Spodzie w połączeniu z Brzoskwiniami-Poezja:-)
Składniki:
 
Ciasto:
 
kostka masła lub Kasi
3 łyzki cukru pudru
5 żółtek
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 szkl.maki pszennej
Masa Serowa:
 
1 kg twarogu -ja uzywam z wiaderka
2 budynie w proszku waniliowe
125 g  masła lub Kasi
3 duże jajka
1 szkl.cukru
 
puszka brzoskwiń
5 białek
3/4 szkl.cukru
 
Przygotowanie:
 
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto,podzielić je na dwie części-mniejszą i większą,owinąć w folie spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 2 godz.
 
 
Masa Serowa:
Kasię  ucieramy z cukrem na puszystą masę,dodajemy jajka,twaróg,proszek budyniowy,wszystko miksujemy krótko do połączenia się wszystkich składników.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
 
 
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,ścieramy większą część ciasta,delikatnie przygniatamy palcami i wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika 180 C
 
 
 i podpiekamy ciasto przez 15 min.
Na podpieczone ciasto wylewamy masę serową,na wierzchu układamy brzoskwinie.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno,partiami dosypujemy cukier,i miksujemy do momentu aż cukier będzie niewyczuwalny.
Gotową pianę wykładamy na brzoswinie,ścieramy mniejszą cześć ciasta
 
 
 i wkładamy do piekarnika na ok.godzinę,pieczemy w temp.180 C.
Wystudzony sernik najlepiej włożyć na noc do lodówki,podawać wyjęty z lodówki godz.prędzej.
 
 
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Unknown

Sernik jest rzeczywiście pyszny i często go piekę – z jedyna zmianą, że do kruchego używam masła i nie podpiekam spodu. Sernik zawsze się udaje.

gosia

Unknown a bez podpiekania ile pani piecze sernik? czy taka sama ilość masła co Kasi? bo kostka tej margaryny to 250 g

Słodko Słodka

125 g masła lub margaryny Kasi.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies